áfonyajoghurtos krémtorta

.....ez azon torták közé tartozik, amire büszke vagyok és örömmel töltött el mikor készen lett...az Anyukám születésnapjára készült <3
Piskóta tészta: 8 db tojás, 16 dkg cukor, 20 dkg finomliszt, csipet só, reszelt citromhéj
A krémje áfonyás, pici levendulával megbolondítva, a bevonat fondant, sima fehéren hagyva, majd kézzel festetem meg, a tetején több helyen élő levendula virágok is díszítik.
A krémje az a következő, amit többféle változatban is szoktam készíteni, ízesítés, díszítés függő
Gyümölcsös-joghurtos tortakrém
Hozzávalók: 0,5 liter minőségi, sűrű, gyümölcsös joghurt, 6 ek. cukor, 30 dkg gyümölcs, 4 dl Hulala habtejszín, 1 tk. zselatin, 1 cs. habfixáló, 1 cs. vaníliás cukor
A joghurtokat mindig párosítom a gyümölccsel. Ha pl. eperkrém joghurt tortát szeretnék, akkor eperjoghurtot veszek és a gyümölcs természetesen 30 dkg eper. Szokott még készülni: őszibarack, áfonya, erdei gyümölcs, kivi, málna ízesítéssel....természetesen a variációs száma elég sok. Általában amilyen gyümölcsből készül a joghurt és a belerakott gyümölcs, olyan gyümölccsel van díszítve, vagy pedig fondanttal bevonom és azt díszítem.
A joghurtot a Jogobellát veszem, az kellő sűrűségű, állagú és még gyümölcsöt is tartalmaz. Tejszínből ehhez a krémhez kizárólag a Hulala cukrozott habtejszínt használom, mert kiváló állagú, kemény tejszínt lehet belőle készíteni, ehhez még a zselatint sem szoktam használni