Oroszkrém torta

2020.03.15

Hozzávalók:

Piskóta tészta: 8 db tojás, 16 dkg cukor, 20 dkg finomliszt, csipet só, reszelt citromhéj

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy kis tálba külön félretesszük, a fehérjét a robotgép üstjébe, majd egy csipet sóval elkezdjük felverni. Ha kezd habosodni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd kemény masszává verjük. Ha az ujjunkkal belecsípünk a habnak csúcsosnak kell maradni :)

A lisztet elkeverjük a citromhéjjal. A tojások sárgáját felverjük a kis tálban. A robotgép üstjét kivesszük a gépből és fakanálra váltunk!...ez fontos, hogy ne törjük össze a felvert habot!....a fakanállal óvatosan beleforgatjuk az elkevert tojássárgákat, majd fokozatosan beleforgatjuk a lisztet.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, fontos!....a piskótát soha ne süssük légkeveréssel....kiszárítja a süteményünket. Sőt én semmilyen süteményt nem sütök légkeveréssel, teljesen más állaga lesz.

Én kapcsos tortaformát használok. Az alját kibélelem egy kör alakúra kivágott sütőpapír darabbal, az oldalát soha nem kenem be semmivel, mert a liszt visszahúzza a piskótát, nem engedi felkúszni a forma oldalán.

Krém:

2,5 dl tej, 15 dkg cukor, 5 dkg keményítő, 5 dkg vaj, 3 db tojás sárgája, 1 cs. vanília cukor, 1 tk. vanília aroma, fél citrom reszelt héja, fél narancs reszelt héja, rumaroma, 5 dkg aszalt áfonya vagy mazsola, 0,4 liter Hulala habtejszín, 3 cs. habfixáló

Díszítéshez: 1-2 narancs, csokidara, 2-3 dl Hulala habtejszín

Kevés tejben feloldjuk a keményítőt, hozzáadjuk a többi tejet, a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vajat, vaníliát, cukrokat és sűrűre főzzük a krémet, botmixerrel simára keverjük, majd hozzáadjuk a citrushéjakat, a rumaromába áztatott aszalt áfonyát és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt 1-2 ek. rumaromával ízesítjük.

A tejszínhabot a habfixálóval jó keményre felverjük, majd beleforgatjuk a sárga krémbe. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat, majd vékonyan be is vonjuk vele.

A díszítéshez felverjük a 2-3 dl tejszínt, jó keményre és a torta oldalára és tetejére is teszünk a habból. Az oldalát darált dióval panírozzuk. A tetejét tejszínhabbal, narancs szeletekkel és olvasztott csokival díszítjük



Orosz krémtorta

varriációk

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el