Tiramisu torta

2020.03.20

Tiramisu krém:

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 4 dl hideg habtejszín (Hulala), 25 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 tojás

Piskótára: 1,5 dl kávé, 3 ek. kristálycukor, 0,5 üveg rumaroma

ha csak simán tiramisut készítünk: kb. 35-40 db babapiskóta

A krémhez a tojásokat gőz felett a cukrokkal elkezdjük összekeverni, habosodásig, nem forraljuk, csak felmelegítjük, ha besűrűsödött, teljesen kihűtjük.

A mascarponét simára keverjük, majd beleforgatjuk a teljesen kihűtött tojásos keveréket. A tejszín nagyon keményre felverjük és összeforgatjuk a mascarponés, tojásos keverékkel. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortánkat.

Kétféle tiramisu tortát szoktam készíteni, vagy csak simán a 3 részre vágott piskótát megtöltöm a krémmel, a maradékkal vékonyan megkenve fondanttal bevonom.

A másik variációban a piskóta 2 részre kerül felvágásra. A krémet kétfelé veszem, 1/3-2/3 arányban. A nagyobbik adagot is kétfelé veszem. Az alsó tortalapra kerül ennek a fele, majd a krém tetejére egy sor kávé-cukor-rumaroma keverékébe mártott babapiskótát fektetek, majd rákerül a krém másik fele,majd jó szorosan a 2. piskótalap. A maradék krémmel bevonom a tortát és díszítem.

Az első jager-es üvegtortát megrendelésre készítettem. A tortalap piskóta, téglalap alakú kapcsos tortaformával készült. A teljes kihűlés után 3 lapra lett vágva és a tiramisu krémmel töltve.

A bevonat zöldre színezett, saját készítésű fondant, az üveg kupakja szintén fondant, a címke fényképként nyomtatott papírból van, úgy elkészítve,hogy az alján sűtőpapír van odaragasztva, és így van mézzel megkenve a torta tetejére ragasztva.

Krém: 1 adag tiramisu krém

Ideális hely a címnek

Itt add meg az alcímet

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el